Home CategoriiLucruri care îmi plac Un produs “Made in România”

Un produs “Made in România”

by Adrian Mladin
2.7k views

La mulți ani, Românie!

La mulți ani, ție!

La mulți ani, mie!

Astăzi este ziua națională a României, zi în care iese nationalismul din noi, sau cel puțin este mult mai vizibil. Pe toți stâlpii flutură drapelul României, mergem la paradă sau ne uităm la televizor, totul capătă un aer pozitiv. Din păcate, anul ăsta ne uităm pe Netflix sau la o reluare din 2019.

Eu aștept cu nerăbdare Știrile ProTv, mă motivează un pic. Știrile de azi, aduc în prim plan poveștile unor români exceptionali, an de an. Ceea ce este perfect! Însă, din păcate, prea rar.

Un lucru românesc, bine făcut!

Pentru că astăzi avem un pic de timp, haideți să vedem ce lucruri românești ne plac sau deținem. Fiind din Mediaș, trebuia să fi venit cu un pahar de cristal, un prelungitor, o conservă de pateu sau ceva de genul, nu? Însă, anul acesta, este un an diferit și aș vrea să văd lucruri diferite.

Eu am ales un ceas! Știai că s-au făcut ceasuri în România?

Ceasul meu OREX!

Ceasul a fost produs înainte de 1990, de Intreprinderea Mecanică Fină – București. Este un ceas românesc, asamblat în București. Carcasa, cadranul, indicatorii și coroana au fost produse în România. Mecanismul este chinezesc, posibil asamblat în România. Numele vine de la ORa EXactă și a fost dată de Ceausescu.

Mie îmi place și îl consider parte din istoria noastră, ceva făcut la noi, ceva ce îmi place!

Mai multe despre Orex/ Mecanică Fină – București poți găsi aici.

Ție ce lucru românesc îți place?

2 comments

Alex 1 December, 2020 - 10:35 am Reply
amladin 1 December, 2020 - 11:24 am

Asta arată, că noi chiar putem face multe!

Reply

Leave a Comment