Home CategoriiLicheni stabilizați Primul nostru tablou cu licheni stabilizați – partea 1

Primul nostru tablou cu licheni stabilizați – partea 1

by Adrian Mladin
2.6k views

Totul a început în anul 2019, când ne-am dat seama că ar trebui să dăm o pată de culoare livingului. Pe perete, aveam un tablou canvas, din 3 piese. Nu era urât, dar nouă ne plăcea verdele de primăvară și natura. Cochetam de mult timp cu tablourile cu licheni stabilizați, însă erau scumpe și aveam alte priorități. Astfel de tablouri, trebuie ținute departe de surse de căldură și umiditatea optimă este 40%.

Noi aveam peretele perfect!

Livingul nostru este pe nord, așa că ne-am pus pe căutat. După lungi căutări, am decis că ar fi mai ieftin să îl facem noi. Nouă oricum ne place să meșterim!

Zis și făcut!

Ca să nu ne complicăm cu 3 piese verticale, cum era actualul canvas, am zis să facem unul orizontal și gata. Părea simplu!

Pentru ramă, ne-am gândit să luăm un profil din lemn, 2×3 cm, îl tăiem la 45gr în colțuri, îl îmbinăm, punem un pfl pe spate, dăm un lac pe ramă și gata rama. Cumpărăm mușchi, licheni stabilizați, un pistol de lipit cu baton de plastic (nu îmi amintesc dacă aveam) și unu doi e gata!

Am cumpărat profilul, am apelat la Happy Decor Brasov pentru că, evident, nu aveam noi sculele necesare și am făcut rama. Am dat-o cu un lac pe bază de apă și ne-am apucat!

Nici nu știam să lucrăm cu licheni, dar ne-am prins repede. Nu ne-am așteptat să avem așa mult de curățat, dar orice rezultat bun necesită efort.

Unul curăță, celălalt lipsește!

După ce am început să lipim, totul a venit de la sine. La fel au venit și obstacolele! Ar fi fost culmea să nimerim din prima, cantitatea de materie primă necesară. Sau am pus noi prea des!?

La final, am înțeles prețul mare pentru astfel de tablouri, dar noi eram foarte mulțumiți de rezultat!

Voi ce ziceți?

După scurt timp, povestea a continuat… partea 2

You may also like

1 comment

Primul nostru tablou cu licheni stabilizați - partea 2 - Micul Atelier 21 December, 2020 - 5:36 am

[…] Licheni stabilizați […]

Reply

Leave a Comment