Home CategoriiLicheni stabilizați De ce se uscă lichenii din tabloul meu? Ce să fac?

De ce se uscă lichenii din tabloul meu? Ce să fac?

by Adrian Mladin
4k views

Nu îi uda și nu îi mai atinge, nu vrei să se rupă!

Și noi avem problema asta pe timp de iarnă! Iarna porneşte căldura şi ne dorim să fie cald în casă. Noi ne simţim bine la 21 de grade, dar e cam greu să păstrezi 21 de grade constant în toate camerele. Chiar şi aşa tot ar scădea umiditatea în dormitoare…

De ce se usucă lichenii?

Lichenii se întăresc, scad în volum și își pierd din culoare din 2-3 motive.

  • umiditate scăzută (sub 45%)
  • expunerea îndelungată în razele soarelui
  • temperaturile scăzute

Principalul motiv este umiditatea scăzută! Iarna, mai ales acuma, când afară sunt -10 grade, caloriferele sunt mai tot timpul calde şi când deschidem geamul, aerul cald iese afară cu tot cu umiditiate. Să nu aerisim, este cam imposibil, nu?

Dacă nu putem păstra o umiditate de peste 40%, chiar 50%, nu e bai. Putem recurge la câteva trucuri simple.

Luăm tabloul, decorațiunea, aranjamentul și îl ducem după duș, în baie. Putem să îl lăsăm acolo până a doua zi și cu siguranță își va mai reveni. Dacă îl ducem înapoi, cu timpul se va usca din nou, însă nici iarna nu e chiar așa lungă!

Una peste alta, aerul uscat nu e bun nici pentru noi 🙂 Sunt pe internet o grămadă de articole în care găsești de ce nu e bun aerul uscat sau sfaturi pentru o umidificare naturală.

Lichenii, ne arată faptul că sănătatea noastră poate fi în pericol!

De câteva zile a scăzut umiditatea şi la noi în dormitor (nu avem licheni sau alte plante) și ne-am trezit cu gâtul uscat… Primăvara când se opreşte centrala şi încep ploile, umiditatea creşte din nou, însă până atunci, noi am comandat un umidificator. Aşa sperăm să scăpăm de gâtul uscat.

You may also like

Leave a Comment